Balanceren.

Balanceren, neem rust en wees stil.

Balanceren dat zag ik gister onze hond ‘Blanka’ doen, op de armleuning van de stoel om met de voorpoten in de vensterbank te komen en naar buiten te kijken.
Het lukt haar nog niet erg en uiteindelijk bleef ze balancerend met vier poten zo staan.
Het zette mij aan het denken over ons mensen, hoe vaak balanceren wij niet in ons leven ? in ons huishouden of op ons werk ?
We kennen allemaal wel het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten. We willen zo graag succesvol ondernemen, we willen een goede partner/vader/moeder/vriend/vriendin zijn, we willen regelmatig sporten en we willen dat ons huis er picobello uitziet.
Allemaal heel begrijpelijk dingen maar een gedaan onderzoek blijkt dat toch ruim 50% die balans nog steeds niet heeft gevonden. En dat is niet zo gek. Want je kunt je afvragen, bestaat die balans wel?

De bekende term ‘work-life balance’ wekt de suggestie dat je je work hebt en daarnaast je life. Dat het twee gescheiden werelden zijn. Dat is vaak een misvatting. Je werk bestaat niet náást je leven, maar hoort in je leven. Net zoals je familie, je sport, je vrienden of je eigen tijd. Je hebt ook geen parent-life balance. Logischer is het dus om te streven naar een life balance.

Een life balance houdt in dat jouw leven in evenwicht is. Dat jij jouw leven zodanig inricht dat jij de verdeling goed vindt. De perfecte life balance voor jou is immers anders dan die van een anderen.
We zijn toch allemaal unieke mensen en hebben daarom immers allemaal persoonlijke wensen en behoeften ?!
Mijn persoonlijke wens en behoefte is op dit moment bijvoorbeeld ‘rust’ in mijn leven.
Geen rust zoals ‘stilstaan of stilzitten en niets doen’ maar innerlijke rust, mogen ‘zijn’ wie ik ben en in harmonie leven met God en mijn naaste.
Door dit verlangen leer ik steeds meer dat rust heeft te maken met vertrouwen. Ik laat de controle even los en leef in het moment.
Rust is voor mij steeds belangrijker, het vertelt mij dat ik zonder enige eigen inspanning nog even waardevol en geliefd bent.
Rusten moet je wel leren. Je leven stort echt niet in als je loslaat.
Door los te laten en te rusten, zeg je dat je God vertrouwt. Loslaten is in pluggen bij Hem het aan God overlaten.
Daarom sta ik God dus toe om achter mijn stuur van mijn leven te gaan zitten. En omdat ik weet dat Hij graag samen met mij het leven leeft mag ik naast Hem zitten.
Hierdoor mag ik alles waar ik normaal gesproken zo hard voor ren los en doet een stapje terug. Even niets… Ik weet dat God van mij houdt, dat staat los van mijn prestaties.
God wil mij, u en jouw uitputting besparen. Hij houdt van je! Het gaat Hem aan het hart als jij zo opgejaagd bent en geen rust kunt vinden. Hij vertelt jou dat Hij zal voorzien. Vertrouw erop dat Hij je geeft wat je nodig hebt, zelfs wanneer je slaapt.
‘Wees stil en verwacht alles van Hem’ dat is mijn credo voor dit moment.

Warme groet, Gerda
Lifecoach & Rouwcounselor
©️2023 Gerda Sinon Brander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: