‘Samen op Pad’ Wandeling

Iedereen heeft een verhaal te vertellen over zijn of haar leven. Onder andere persoonlijke verhalen over verlies of rouw, actueel of uit een ver verleden.
Gewoon een melodie over het leven en de tijden van u, jou en mij. Elk verhaal is daarom alleen al de moeite waard.
Wandel of samen heerlijk door de vrije natuur, ondertussen elkaar deze levensverhalen delend en genietend van alles wat je onderweg ziet maar ook met wie je ‘Samen op Pad’ bent deze ochtend.
Ervarend de kracht van delen.

Samen op Pad, Herfst !

20- 09 – 2021 Deze ochtend stond er de 3e ‘Samen op Pad ‘ wandeling geboekt, en wat was het een heerlijke verademing om in deze drukke,hectische tijd samen door het bos te wandelen en allereerst te genieten van de prachtige natuur, vol geuren en kleuren.
Een natuur die nu langzaam zijn herfst tooi aan het aantrekken is, de geuren die opstijgen van de grond welke naar aarde ruikt en langzaam verkleurend blad dat zich op deze aarde neervlijt.
Her en der ploppen allerlei verschillende paddenstoelen omhoog en zijn insecten op weg om hun voedsel te vinden.
Ondertussen hun voedselvoorraad & huis op orde aan het brengen voor de koude, natte periode en de korte dagen die er aan het aan komen is.
Snel schiet er voor onze voeten een eekhoorn omhoog de bomen in, prachtig wat een mooi rank diertje precies op de plek waar hij hoort, het bos zijn huis.
Tijdens deze mooie momenten delen we de levensverhalen maar vooral ook onze moeiten en pijnplekken die op dit moment actueel zijn.
Tussen de woorden van deze verhalen sijpelen de emoties van pijn verdriet zelfs boosheid maar ook van blijdschap en vreugde door.
Hoe mooi is het dan dat aan het eind van de wandeling er door de ander gezegd kan worden, het is goed en de tijd is nu om met verschillende persoonlijke zaken aan de slag te gaan.
Ja er is bij de ander een stukje rust en overgave gekomen, een persoonlijk puzzelstukje,een stukje levensverhaal, is op zijn plaats gevallen.
Betekent dit dan dat het puzzelstukje even gemakkelijk wordt doorleefd? Nee ! Het is net als de natuur om ons heen, een proces.
Het is niet van de ene dag op de ander dag herfst, het duurt een periode voor de herfst zijn definitieve intrede heeft gedaan.
Zo is het ook met ons mensen, als wij een periode van verwerken,doorleven, ingaan kost dat ons iets.
We moeten eerst iets afleggen,doorleven en omarmen voordat er iets nieuws , iets mooiers kan ontstaan en opbloeien.
In totaal andere kleurstelling en met andere geuren en vormen.
En zo worden onze levensverhalen die in de tijd beschadigingen hebben opgedaan langzaam doorleefd, omarmt en geheeld verweven in ons leven.

Met een mooie warme groet, Gerda

Samen op Pad , Doorleven!

15- aug- 2021 Ik mocht vanochtend in al z’n rust en frisheid al heel vroeg van een prachtige zonsopgang genieten,om van te smullen.
Het werd ook een mooi begin van ,tegen alle verwachtingen in, een 2e ‘Samen op Pad’ wandeling ( = Thema Rouw, Verlies en Afscheid)
Om 08.30 uur werd ik verwacht op de afgesproken plek, waar we 1 op 1 het bos in doken
Wat een verademing, en dan de natuur die naast ons gekrakeel, langzaam aan het ontwaken is.
De kleuren en de geuren die juist door het zonnetje in al het licht en warmte een extra dimensie krijgt.
Alles extra uitgelicht wordt, de mooie dingen maar vooral ook alle beschadigde aspecten.
Zo is het ook met het leven, ons leven
waarin we donkere en lichte zonnige tijden beleven.
Een leven wat door de tijd heen de nodige littekens op loopt , welke wij op z’n tijd soms erg lastig vinden om te accepteren laat staan er mee om te gaan of zelfs te doorleven.
Het is zoals in de natuur, kijk naar een boom waar een tak van sterft en afvalt of verwijderd moet worden, er ontstaat een litteken.
Als we dan door de tijd goed kijken hoe de boom met het het litteken omgaat zien we hoe het in z’n geheel wordt opgenomen door de boom.
Het vergroeid,er komt mos op en vormt zich door de tijd als iets wat zich één maakt met de stam en toch zichtbaar blijft. Het wordt als het ware omarmt door de boomstam.
Zo is het ook met onze littekens, wij mogen ze erkennen, omarmen en doorleven waardoor het een plekje krijgt in ons leven,er rust komt , het er mag zijn! uit eigen ervaring weet ik en ervaar ik dat het een plekje geven voor mij betekend een plek is die niet stil staat ,maar op één plaats als een organisme beweegt.

Het is te vergelijken met een uiterlijk litteken, het is ontstaan,je kan het zien, voelen , als het bijvoorbeeld jeukt of bij warmte of koude verkleurd maar het verandert nooit van plaats.
En toch kan het op bepaalde momenten verwacht of onverwacht opspelen.

Wat ik zo bijzonder vindt is dat elk verlies of rouw in ons leven per mens zo verschillend beleeft en doorleeft wordt.
Omdat wij als mens allemaal uniek zijn .
En het hele mooie is , al deze verschillen mogen er allemaal zijn. Tot slot werd er als markering van dit moment een prachtige kraal uitgezocht voor de Levenskraal ketting. Een ketting die wij mensen eigenlijk allemaal ongemerkt en onzichtbaar maken.
Wat is het dan mooi om dat nu zichtbaar te maken,om zo een markeer moment te creëren van iets wat aan de ene kant losgelaten wordt en aan de andere kant omarmt wordt.
En voor jezelf te laten ervaren en zien ‘ het mag er zijn’ !
Het was een dankbare, fijne en mooie ochtend.

Met een mooie warme groet,
Gerda

Ook belangstelling voor een wandeling? Neem gerust via het contactformulier van deze website contact met mij op.

2e ‘Samen op Pad’ Rouw, Verlies en Afscheid wandeling

Samen op Pad, Eerste wandeling

Met een prachtige zon’s opgang begon de dag vanochtend al geweldig.
Deze morgen starte de eerste “ Samen op Pad” wandeling 11- aug- 2021 met als thema ‘ Rouw, Verlies en afscheid’ georganiseerd vanuit.
crossinglevenscoaching.com
Fijn dat jij deze eerste wandeling met mij wilde doen Miranda , ik voel mij vereerd.

Het was allereerst heerlijk in het bos, elkaars gezelschap, het delen van onze levensverhalen op het gebied van het thema van deze ochtend.
Maar daarnaast ook het genieten van wat ons oog zag, onze neus rook en onze oren hoorden, dus uiteindelijk, wat de natuur ons bood. Prachtige plaatjes.
Daarnaast hebben we op 3 momenten ons gesprek onderbouwd en extra input gegeven aan de hand van coaching kaarten, wat verrassende en bemoedigende wendingen gaf aan het gesprek.
Als herinnering aan deze ochtend werd tegen het eind van de wandeling een minuscuul schilderijtje door de deelnemer gemaakt.
Met als doel om juist dat ,heel eenvoudig ,vast te leggen wat zij van deze ochtend als dierbare persoonlijke herinnering mee wil nemen.
Na deze gedane ‘arbeid’ smaakte de koffie met lekkers voortreffelijk.
We kunnen terug zien op een mooie ochtend.

Ben je nieuwsgierig ? Er zal zeker een volgende “Samen op Pad “ met thema Rouw, Verlies en Afscheid wandeling komen.
Voorlopig is het eerst vakantie , daarna komt snel de volgende datum.
Deze zal op een zondagochtend gepland worden, belangstelling ? houdt de website in de gaten.
U bent van harte welkom.

Een mooie zomertijd gewenst en een warme groet.
Gerda Sinon.

crossinglevenscoaching.com

Eerste ‘Samen op Pad’ wandeling 11-08-2021

Miranda: Wat een mooie ontmoeting samen met dit thema..verwerken en wandelen door het bos..mijn favoriete plekje.
Mooi gedaan Gerda Sinon-Brander ..voor herhaling vatbaar

%d bloggers liken dit: