Verlies wandeling

Het doorleven van verlies, omgaan met de rouw, emoties, waar wij door het verlies mee in aanraking komen.
Wie heeft daar wel niet mee te maken gehad in zijn of haar leven. Dit geldt voor jong en oud, want verlies, rouw en emoties zijn niet aan leeftijd gebonden.

We hebben er allemaal mee te maken en dan soms ook nog vaker dan ons lief is.
Ieder mens groot of klein maakt in zijn leven verliezen mee die littekens achterlaten.
Net als bij een doorsnee van een boomstam zijn onze innerlijke littekens, onze pijnen, niet direct zichtbaar aan de buitenkant. Ze zijn er wel.
En wat is het dan fijn om samen met anderen, lotgenoten, hier over te praten, te delen of te zwijgen en er gewoon voor elkaar te zijn.

Één van de meest eenvoudige, en fijne manier hierin is, samen te gaan wandelen. Een heerlijke manier om in de frisse natuur te ontspannen, elkaar te ontmoeten, te delen , je hoofd leeg te maken en nieuwe energie en eventueel inspiratie voor de volgende levensstap op te doen.
Regelmatig trek ik er al jaren persoonlijk op uit om zo alles wat ik in mijn leven heb meegemaakt ( o.a. op jonge leeftijd 7 jaar het verlies van een ouder, de vader ) ben tegengekomen of waar ik actueel mee om moet leren gaan te doorleven, te verwerken, of een plaatsje te geven in mijn huidige leven.

Soms kun je hierbij ‘hulp’ gebruiken, op welke manier je met deze pijn om kunt gaan, om de draad van je leven weer op te pakken of te herpakken.
Het meest ingrijpende verlies wat we kennen is als je iemand moet missen, als je afscheid moet nemen.
En het kan zelf zijn dat dat afscheid al jaren geleden heeft plaats gevonden maar het verdriet nog steeds de overhand heeft in je leven.

Maar ook het verlies van een huwelijk/ relatie, verlies van gezondheid en het verlies van werk zijn ingrijpende verliezen waarbij een steuntje in de rug soms gewenst is.
Dit geldt zeker ook voor kinderen, die onder ander soms al op jonge leeftijd door overlijden een ouder moeten missen, of door werk van ouders regelmatig moeten verhuizen en daardoor steeds oude vriendschappen moeten loslaten en nieuwe weer aan moeten gaan.

Voel je welkom en vrij om eens vrijblijvend via het contactformulier onder vermelding ‘Verlies wandeling’ contact op te nemen om te onderzoeken of ik een poosje met je mee zou mogen / kunnen lopen zodat je daarna weer op eigen kracht verder kunt gaan.
Ook voor kinderen die met een vorm van verlies te maken hebben kun je mij benaderen. Kosten per wandeling zijn € 15,- incl koffie / thee

Lieve groet, Gerda

©️2021 Gerda Sinon-Brander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: