Ken je dat ?

Ken je dat …?

Ken je dat?………..bij het zien van een madeliefje het spelletje ‘hij/zij houdt van mij, hij/zij houdt niet van mij’ ?
Ondertussen elk bloemblaadje er 1 voor 1 uittrekkend tot er niet meer over zijn en bij de laatste er een ‘zo genaamde uitkomst is’
Ik weet nog heel goed dat wij dat als jonge meisjes ‘in onze schooljaren’ vooral in het voorjaar onderling regelmatig deden.
Als de uitkomst negatief was, was je zelfs nog erg onzeker of het wel klopte en wat er eventueel aan mankeren kon waarom hij niet van je zou kunnen houden.
Eigenlijk een heel onzinnig spelletje, het kon je vleugels geven als het positief eindigde en het kon je in de put duwen als het negatief eindigde.
Als het negatief eindigde dan ging je als vriendinnen bij elkaar ter rade wat je anders en beter kon doen om de aandacht van je ‘potentiële lover’ te krijgen.
Zo zijn er al vanuit mijn jonge jaren verschillende vriendinnen geweest die hun vragen en moeiten met mij deelden.
Later op het vervolgonderwijs werden er zelfs door onze klasse leerkracht klasgenoten naar mij gestuurd om maar eens ‘met Gerda te gaan praten’
Zo kreeg ik al jong niet alleen mijn eigen ‘leed’ maar ook het leed van anderen op mijn bordje geschoven.
Door de jaren heen is dat alleen maar meer geworden, vindt ik dat erg ? Nee nu niet meer, ik vindt het zelfs wel een ‘eer’ dat men met mij hun traject van persoonlijke moeiten en levensvragen willen bewandelen en dat ik daarin met hen mee mag wandelen en ondertussen mag uitreiken naar de ander.
Er liefdevol luisterend mag zijn.
Ondertussen alle ervaring, inzicht en wijsheid ‘opgedaan in mijn eigen leven en alle gesprekken van jaren her’ door ontmoeting in verbinding mag delen met de ander.
Waardoor de ander nu met het madelief spelletje “ hij/ houdt van mij – houdt niet van mij “ dit niet nodig heeft en uiteindelijk zegt ‘Ik houdt van mijzelf , ik ben het waard en ik mag er zijn’ !

Warme groet, Gerda. Lifecoach & Rouwcounselor. ©️2022 Gerda Sinon-Brander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: