Belevingstuin

Welkom in de belevingstuin

Lopend in de natuur heeft een helend effect en geeft langzaam vaste grond onder de voeten. Je bent in beweging, stap voor stap. Je loopt in een rustig tempo naast elkaar, je hoeft elkaar niet aan te kijken, dat praat vaak makkelijker. Een stilte moment, informatie over wat je in de tuin ziet en het beleven van de natuur en de tuin kan weldadig aanvoelen en ruimte geven in je emotie en gedachten waardoor er dingen doorleefd kunnen worden en een plaats kunnen krijgen in jezelf. Of je krijgt juist nieuwe inzichten waardoor je weer op weg geholpen wordt op je levensreis.

Graag neem ik jullie mee naar een prachtige belevingstuin in Dongen, een particuliere tuin waar ik gebruik van mag maken om met jullie te bezoeken en te beleven. Bewegen is goed voor lichaam en geest. Wandelen in de natuur geeft rust en vermindert de stress in ons lijf. Wij kunnen dingen meemaken in ons leven, ingrijpende gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld het verliezen van een dierbare, een relatie, baan of iets anders wat een groot impact heeft op je leven in welke vorm dan ook. De natuur met haar seizoenen spiegelt ons het leven: Lente , zomer, herfst en winter ze komen allemaal voorbij tijdens onze levensreis.

In geval van rouw en verlies, daar waar het leven zo ingrijpend veranderingen heeft gebracht en je het gevoel hebt dat niets meer hetzelfde is. Ervaar je in de natuur de rust om hier een weg in te vinden. Juist rouw is een proces van veranderen, van aanpassen aan een leven zonder die ander, of dat wat in een verleden diepe wonden heeft nagelaten die nu gaan opspelen en je in de weg staan. Of die baan waar je juist je passie in kon uitleven heb je moeten loslaten zonder dat jij daar er voor gekozen had. Zo zijn er zoveel meer oorzaken, redenen waar wij in ons leven een rouw en verlies periode in door moeten maken , groot of klein. Ieder beleeft zijn rouwproces op zijn of haar eigen wijze. Bij de één is de rouw vers en bij de ander jaren oud, maar wat er bij iedereen gemeen is de pijn van het verlies. Het verlies wat we ook in de natuur zien gebeuren, maar hoe fijn is het om juist in die natuur te ervaren dat er hoe diep de mens ook gaat er altijd weer iets nieuws op je wacht en gaat komen. Hierin hoef jij niet alleen te gaan, graag ga ik met jou mee om samen op ontdekking te gaan op jouw zoektocht hierin, samen op weg, ondertussen genietend van de natuur en ervaren, luisterend en doorleven wat de natuur in zijn schoonheid en gebrokenheid te vertellen heeft waardoor jij het leven mag ontdekken waarvoor jij altijd al bedoeld was

%d bloggers liken dit: